web-designers.nl = Arthur Wentzel

Directe communicatie. Gelijk iemand aan de telefoon krijgen die begrijpt waar het over gaat.
Meteen een helder antwoord op je vragen. Dat is het voordeel van samenwerken met web-designers.nl.

Arthur Wentzel

Meer sites van Arthur:

Arthur op LinkedIn GrafischOntwerper.nl Cursuswp.com

Referenties

Ik scoor een 9.7
Bekijk reviews.

In 1995 studeerde ik (cum laude) af als grafisch ontwerper op de kunstacademie Artez. Internet bestond nog maar net. De grafische wereld was behoorlijk te overzien. De grafische technieken waren al decennia in essentie nauwelijks veranderd. De media konden vrij lineair opereren: gericht vanuit de verzender, het medium, richting de ontvanger, de consument. Als grafisch ontwerper creëerde je mooie dingen en een goede ontwerper wist structuur aan te brengen in informatie.

Na eerst een paar jaar op toonaangevende ontwerpbureaus (Concepts Design, Bureau Mijksenaar) te hebben gewerkt ben ik in 1997 als zelfstandig grafisch ontwerper gestart. Al vroeg zag ik het belang en de opkomst van internet. In 1993 volgde ik pionering seminars georganiseerd door onder andere Hack-Tic, XS4all (dat net was gestart), de VPRO en de Universiteit van Utrecht. In 1995 studeerde ik af met mijn eindscriptie over interactiviteit. In 1999 had ik het geluk en de tegenwoordigheid van geest designer.nl vast te leggen. Toen werd internet langzamerhand groot en volwassen, helemaal na de internet bubble in 2001. Door interactiviteit werd de eindgeruiker ineens medegebruiker doordat deze kon invloed uitoefenen op het ontwerp. Dit vereiste een nieuwe manier van ontwerpen.

Maar hoe zorg je dat de logica van het ontwerp optimaal overkomt op de gebruikers in een interactieve wereld? Met andere woorden: hoe maak je een project zowel aantrekkelijk als gebruiksvriendelijk? Door technologische ontwikkelingen werd mijn ontwerpvak steeds breder. Usability, psychologische aspecten, ergonomie en techniek. Tevens heb ik als developer in de loop van de jaren geleerd correcte codes te genereren. In 2010 was het tijd om al mijn grafische en web-kennis te bundelen en ben ik officieel de website web-designers.nl gestart.

Je kan me rechtstreeks bereiken op 06-2083 0583 of contact met me opnemen via contact.

Ervaring / CV

1990-1995

Hogeschool voor de kunsten Artez. Cum laude afgestudeerd grafisch ontwerper.

1995-1998

Werkzaam op meerdere toonaangevende ontwerpbureaus bv. Bureau Mijksenaar

1998-heden

Freelance grafisch ontwerper bij GrafischOntwerper.nl

2009-heden

Webdesigner trainer & consultant bij CursusWordpress.com

2008-heden

Drijvende kracht achter populaire muziekblog en muzieklabel Kanduka.com

Binnenkort geef ik weer een WordPress Bootcamp 🙂

Cursus WordPress training workshop

Meer info over de WordPress Bootcamp