Cursus WordPress Basis training voor beginners

Volg een cursus Wordpress en leer optimaal werken met dit CMS. In deze beginnerscursus leer je hoe je een basiswebsite maakt via Wordpress.
290 euro

Cursus WordPress Basis training voor beginners

De Groepscursus WordPress voor Beginners is een mooie basis voor je website. Je site is van begin af aan goed opgebouwd. Door de juiste aanpak kun je je site in de toekomst makkelijk uitbreiden en wordt je goed herkend door zoekmachines (Google). Mocht je meer willen weten over het visuele ontwerp en design van je website, dan kun je ook overwegen de cursus WordPress Vormgeving en Design te volgen.

Alle details over de basiscursus kun je vinden op:
CursusWordPress.com | CursusWP.com

Leer met Gutenberg binnen WordPress werken

Met Gutenberg heeft WordPress geprobeerd een nieuwe stap te zetten in het online publiceren van content. De focus ligt nu meer op de losse onderdelen binnen een post of pagina. Hierdoor krijg je stukken, die ze “blokken” noemen, waarmee je een post of pagina rijker kunt maken dan het was. Meer media, meer tekst en de juiste data erachter, zodat je online publicatie beter wordt. Dit is een grote verandering ten opzichte van de klassieke editor, waar de focus al snel op tekst komt te liggen. Uw website en uw pagina’s hebben er baat bij om meer te zijn dan alleen tekst.

In deze online cursus behandelen we de volgende onderwerpen

Tijdens de Groepscursus WordPress Basis voor Beginners leer je het volgende:

 • Je krijgt een overzicht van de mogelijkheden van WordPress
 • Je leert werken met het WordPress dashboard
 • Je leert hoe je je WordPress van scratch af aan goed opbouwd
 • Je leert het verschil tussen WordPress pagina’s en berichten
 • Je leert pagina’s en berichten te plaatsen en bewerken
 • Je leert je menu aan te passen
 • Je leert afbeeldingen plaatsen (SEO-proof)
 • Je leert omgaan met reacties en spam
 • Je leert werken met WordPress widgets
 • Je maakt kennis met de belangrijkste en beste WordPress plugins
 • Je maakt kennis met het werken met het beste gratis WordPress thema
 • Je leert de basisbeginselen van SEO (Zoek-machine-optimalisatie)

Wie is de doelgroep van deze cursus?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die een eigen website wil maken, beheren en online wil zetten. Om deze WordPress cursus te volgen hoeft u niet per se affiniteit te hebben met het internet, maar het helpt u natuurlijk wel. Deze cursus is ideaal voor mensen die een eigen bedrijf hebben (ondernemers, ZZP’ers, etc.), voor hobbyisten, bloggers en mensen die gewoon snel een eigen website in de lucht willen hebben.

Vereisten voor deze WordPress cursus:

Er is geen voorkennis vereist om deze cursus te kunnen bekijken en volgen. Dit betekent dat u deze cursus kunt volgen zonder iets te weten over programmeren, webdesign, coderen, of HTML en CSS. Het is echter wel handig om van tevoren te weten wat het onderwerp van uw website gaat worden, dus als u dat nog niet weet, dan moet u daar zeker aan denken.

Wat heb je nodig om deze cursus succesvol af te ronden?

In principe heeft u niets nodig om deze cursus met succes af te ronden, maar het zal veel interessanter zijn als u het materiaal in de cursus op uw eigen WordPress website nabootst. Dit helpt u niet alleen om de stof beter te onthouden, maar u zult na afloop van de cursus ook een hele mooie, professionele website hebben. Na afloop heeft u in deze online cursus een mooie handleiding, waarin u alles over uw eigen website kunt terugvinden en snel problemen kunt oplossen of oplossingen kunt vinden.

Meer WordPress trainingen en cursussen

WordPress Bootcamp All-in-one spoedcursus

In de WordPress Bootcamp leer je hoe je je WordPress-site kan vormgeven. In korte tijd een website naar eigen ontwerp maken en hoger komen in Google.
690 euro

Cursus WordPress Design Ontwerp en Vormgeving

Ontwerpcursus voor vormgevers en creatieven. Alles over ontwerp en vormgeving. Online met Zoom en in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.
320 euro

Maatcursus WordPress In-company online training

We verzorgen WordPress trainingen online en overal in Nederland of België. Dit kan op één van onze 4 vaste cursuslocaties of op uw locatie.
vanaf 500 euro

Adobe Photoshop training beeldbewerking

Met de Cursus Adobe Photoshop raak je wegwijs in de belangrijkste technieken van het meest gebruikte beeldbewerkingprogramma ter wereld, Adobe Photoshop.
vanaf 500 euro
WEB-DESIGNERS INTRODUCEERT

WordPress templates

Wil je weten hoe de templates werken? Lees meer of neem contact op!