Nederlander gebruikt steeds meer mobiel internet

Nederlanders hebben met hun mobiele telefoon in 2009 bijna drie keer zo veel data ontvangen en verzonden als het jaar ervoor.

Dat heeft Tweakers woensdag gemeld. De website kreeg de informatie van de Opta, de toezichthouder van de Nederlandse telecombedrijven.

Petabyte

Daaruit bleek dat mobiel internet sinds 2007 in de lift zit. In 2008 verzonden en ontvingen Nederlandse gsm-bezitters samen 1,25 petabyte aan data. In 2009 is dat getal gestegen naar ruim 3,7 petabyte. Eén petabyte is gelijk aan een miljoen gigabyte, goed voor een 13,5 jaar durende film in high definition. Klanten van de Nederlandse providers KPN, T-Mobile en Vodafona verzonden samen 8,61 miljard tekstberichten.

Veiling

Volgens een woordvoerder van Opta verwachten de telecomaanbieders dat het dataverbruik en daarmee de vraag naar datadiensten de komende jaren blijft stijgen.
Om deze vraag te kunnen opvangen, kopen zij meer ruimte op de markt voor mobiele telefonie. Vorige week verworven vijf providers frequentieruimte tijdens de veiling voor de nieuwste generatie mobiele telefonie, die mobiel internet mogelijk maakt met de snelheid en de kwaliteit van breedbandverbindingen.

WEB-DESIGNERS INTRODUCEERT

WordPress templates

Wil je weten hoe de templates werken? Lees meer of neem contact op!