Cursus WordPress: Voorbereiding

Voor de installatie is het volgende nodig:

 • Internettoegang

  Liefst zo snel mogelijk.

 • Een hostingaccount

  Op Webhosters.nl vind je informatie over een keur aan hostingbedrijven. Het is fijn als je goede support krijgt (niet alleen via e-mail) en dat de uptime van de server goed is. Daarnaast is het belangrijk als je meerdere mailadressen en meerdere MySQL-databases aan kunt maken. Je wordPress-site draait op een MySQL-database. Let ook op hoe je je account kunt beheren. Dit moet niet al te ingewikkeld zijn.
  Neem ook geen al te grote account. Voorlopig zal je site waarschijnlijk geen enorme aantallen bezoekers trekken. Mocht het wel zover komen, dan kun je altijd nog upgraden. Kies hosting met veel mogelijkheden. Verhuizen is niet onmogelijk maar wel heel onhandig. En kies een webadres waarmee je een tijd vooruit kunt.

 • Een ftp-programma en een ftp-account

  Met een ftp-programma kun je bestanden sturen over het internet. Je gebruikt het dus om de bestanden van jouw computer naar de server te sturen. Een ftp-programma kun je downloaden. Filezilla kun je gratis downloaden. De instellingen die je moet invullen in je ftp-programma kun je meestal bij je provider vinden.

 • Een WYSIWYG-editor of tekstverwerkingsprogramma

  Geen Word overigens. Kladblok werkt prima en als je iets meer zekerheid wilt is Notepad Pro+ een goed programma.  Als je Macromedia of iets dergelijks hebt staan, dan werkt dat ook goed. Werk bij voorkeur in code-modus en niet in WYSIWG-modus.

 • WordPress

  Je kunt de software downloaden op WordPress.org. Er is trouwens ook een Nederlandse versie van WordPress. Die kun je op de Nederlandse WordPress website downloaden.

 • Aan de slag

  Wil je tijdens de cursus direct aan de slag met je eigen site maar er staat nog niets online? Geen probleem. We kunnen alles installeren. Heel belangrijk: zorg alleen dan wel dat je van tevoren een MySQL-database hebt aangemaakt. Dit kan je provider voor je doen. En zorg dat je alle login-gegevens van je provider bij de hand hebt.

 • WEB-DESIGNERS INTRODUCEERT

  WordPress templates

  Wil je weten hoe de templates werken? Lees meer of neem contact op!